USTV2

Bucurați-vă de viață aceasta nu este o repetiție.
Semne că ai putea intra în travaliu

Sondați un grup de femei despre experiențele lor la naștere și veți descoperi că nu există două povești identice. Travaliul se poate prezenta printr-o gamă largă de simptome și cu diferite niveluri de intensitate. Pentru unele, este o cursă nebună, dar de multe ori – mai ales cu un prim copil – progresul se întâmplă mai lent (nimic ca în filme!). Nici o primă experiență de travaliu nu este neapărat un indiciu despre cum vor fi următoarele nașteri.

Cu ajutorul experților de la Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie și de la Clinica Cleveland, am adunat câteva dintre simptomele la care te poți aștepta pe măsură ce se apropie momentul cel mare. Este posibil să experimentezi unele sau toate acestea, iar acestea pot însemna că bebelușul vine repede sau că mai ai ceva timp la dispoziție. Ca în cazul tuturor lucrurilor legate de sarcină, sună la medic dacă ai întrebări. Bine ați venit pe ultima sută de metri!

Aceste informații nu sunt menite să fie interpretate ca fiind sfaturi medicale. Contactați medicul dumneavoastră pentru orice întrebări legate de sarcina dumneavoastră.

Crampe
Asemănătoare cu crampele menstruale, acestea pot varia în intensitate, de la un disconfort minor până la primele etape ale contracțiilor. Unele femei resimt durerea în abdomen sau în pelvis, în timp ce altele o simt în partea inferioară a spatelui.

Lămuriri sau presiune pelviană
La începutul travaliului, bebelușul coboară în pelvis în pregătirea pentru naștere. Acest lucru poate duce la o presiune intensă în pelvis, combinată cu o senzație crescută de lejeritate în partea superioară a abdomenului.

„Spectacolul sângeros”
Dopul de mucus, potrivit Clinicii Cleveland, este o „acumulare de mucus care formează un sigiliu peste deschiderea colului uterin”. Acesta are rolul de a proteja bebelușul de bacteriile nesănătoase din afara uterului. Atunci când colul uterin începe să se deschidă în pregătirea travaliului, dopul de mucus poate apărea ca o pată singulară sau ca o schimbare în consistența și cantitatea de secreții vaginale. Acest lucru este (fermecător!) cunoscut sub numele de „spectacol sângeros”. Nu înseamnă neapărat că travaliul este iminent, dar, atunci când este însoțit de alte simptome, poate indica faptul că bebelușul este pe drum.

Ruperea apei
Separat de spectacolul sângeros, atunci când sacul amniotic umplut cu lichid care înconjoară fătul se rupe, lichidul poate ieși din vagin sub forma unui firicel lent, a unui jet puternic sau a orice altceva între acestea. Acest lucru nu se întâmplă la toată lumea – pentru unele femei, medicul va trebui să rupă manual sacul pentru a face să avanseze travaliul.

Contracții
Contracțiile constante, la intervale regulate și din ce în ce mai frecvente, indică faptul că bebelușul este pe drum. A nu se confunda cu falsele contracții Braxton Hicks (deși este ușor de făcut acest lucru), adevăratele contracții de travaliu vor dura, în general, între 30 și 70 de secunde și se vor simți ca o durere surdă în partea inferioară a spatelui și a abdomenului. Mulți medici sugerează să treceți prin travaliul timpuriu în confortul propriei case și să îi sunați atunci când contracțiile sunt la mai puțin de cinci până la 10 minute una de alta și au continuat timp de aproximativ o oră. Bineînțeles, ar trebui să discutați planul cu propriul medic și să le spuneți în buclă atunci când considerați că este momentul potrivit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.