USTV2

Bucurați-vă de viață aceasta nu este o repetiție.
Am Flat-Out nevoie de a auzi cum această mamă este capabil să oprească compararea Parenting lor la alții online

Ori de câte ori îmi răsfoiesc feed-ul de pe Instagram sau trec prin videoclipuri după videoclipuri pe TikTok, am observat că, în același timp, petrec mult timp comparându-mă cu alții. Iar cea mai mare parte a acestui timp – așa cum au dovedit-o studii peste studii privind utilizarea social media – este petrecut simțind că nu mă ridic la înălțime. Că nu am suficientă răbdare, că nu-mi hrănesc copiii cu alimentele potrivite sau că nu am suficiente proiecte de artizanat aprobate de Pinterest aliniate pentru copiii mei.

Tori Phantom, o mamă și influencer TikTok care a creat un fandom pentru #makeupeptalks în care face tutoriale de machiaj în timp ce vorbește despre provocările legate de parenting, a auzit sentimente similare din partea adepților săi, dintre care unul a comentat la o postare spunând că a făcut-o să se simtă ca „o mamă oribilă”.

Ca răspuns la acest comentariu special, Phantom a spus că, deși „nu este niciodată intenția mea să fac pe cineva să se simtă rău sau inadecvat cu videoclipurile mele”, recunosc de ce se întâmplă.

„Înțeleg cât de ușor este să ne comparăm slăbiciunile cu punctele forte ale altora”.
„Înțeleg cât de ușor este să ne comparăm slăbiciunile cu punctele forte ale altcuiva”, au spus ei. „Sunt foarte bun la comunicare. Sunt grijuliu, empatic și răbdarea îmi vine ușor. Acestea sunt câteva dintre punctele mele forte ca părinte. Dar când văd părinți care sunt organizați și care pot crea și menține cu ușurință un program, părinți ai căror copii dorm în propriul pat toată noaptea, mame Pinterest care doar fac meșteșuguri toată ziua … . de ce nu pot face asta? Ar fi atât de grozav pentru copiii mei dacă aceste lucruri mi-ar veni ușor.”

Dar, a spus Phantom, acele lucruri pur și simplu nu sunt așa. Și asta este în regulă pentru ei.

„Nu vorbesc despre aceste lucruri pentru că nu am nimic de adăugat la conversație”, a spus Phantom despre conținutul pe care îl creează. „În schimb, îi ascult pe alți oameni care se pricep mai bine decât mine la aceste lucruri”.

Phantom a remarcat că pentru atât de mulți părinți ca ei, „satul” lor este acum virtual, motiv pentru care vor să fie siguri că favorizează o experiență pozitivă pentru toți.

Așadar, data viitoare când o postare va face ca imaginea mea de sine să fie afectată, voi face tot posibilul să urmez sfatul lui Phantom pentru ca, în primul rând, să-mi amintesc punctele mele forte sau talentele distincte care mă fac o mamă bună și, în al doilea rând, să decid dacă slăbiciunea pe care o invoc este ceva ce vreau chiar să îmbunătățesc – sau ceva ce pot accepta pur și simplu.

Așa cum a spus Phantom: „Unul dintre lucrurile pe care am învățat să le fac este să mă mândresc cu punctele mele forte și să pun energie în lucrurile pe care vreau să le schimb.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.